torsdag 16 januari 2014

Göteborgs-filialen

Fick en väldig rolig uppgift i höstas; nämligen att inreda vår filial på Geijersgatan 14 i Göteborg. Sagt och gjort, åkte ner för att reka, ta bilder och mått. Hösten har sedan ägnats åt att försöka ropa in möbler och mattor på Stadsauktion och måste säga att det blev en väldigt härlig helhet (som jag hoppas får bestå, har dessvärre hört att det redan möblerats om sedan jag varit där)... 


Före; bra grunder med en matt inoljad ekparkett (snyggaste golvet enligt mig), äggskalsfärgade väggar och spottar men en lite rörig möblering av de få möbler som fanns och många trassliga sladdar och annat jox.


Efter; sittgrupp i beigebruna toner som består av en dansk safaristol, en klassisk Eames-gungstol med skinndyna och en underbar rokokostol med moccasits. Detta ovanpå en lite urlakad röd orientalisk matta. Allt från Stadsauktion förutom soffbordet som kommer från Betonggruvan. Sist men inte minst lagerträd som alltid är tacksamt i alla miljöer!



Karmstol, rokoko, Lindome.


Dansk karmstol "Safari" av Kare Klint för Rud Rasmussen.


Gungstolen "RAR" av Charles och Ray Eames.

Soffbord Glas - Betonggruvan

Soffbord från Betonggruvan.



Ett danskt skrivbord fungerar som receptionsdisk med två tillhörande stolar framför. Ovanpå det Luceplans stora Costaza-lampa med äggskalsfärgad skärm som går att dimma i fyra steg.


Luceplans Costanza lampa.


Några trappsteg upp ett stort rustikt ekbord som blir extra långt med tre iläggsskivor i. Under en urlakad röd orientalisk matta även här, båda från Stadsauktion. Bordet är en perfekt avlastningsyta vid värderingar och blir också härligt att duka upp dryck och snittar på vid vipar! Det så kallade back-officet döljs numera av en snygg mullvadsfärgad chins från Les Tissus Colbert istället för en vikskärm i papp.


Matbord i massiv ek med tre iläggsskivor.





Nu väntar vi bara på två stora vaser från Artilleriet till vardera skyltfönster; favoriten Malva!

Bilder Stockholms Auktionsverk, Betonggruvan.se och Artilleriet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar